Det är relativt enkelt att spela på trav. Man kan antingen spela direkt på travbanan, via ett ombud eller på internet. Med den nya spellicensen har dock spelandet förändrats en del.
Vill du se vilka bolag som har fått licens hittar du här

Att spela på travbanan

Om man vill spela på trav kan man spela direkt på travbanan samtidigt som man ser loppen live. När man spelar på travbana måste man visa sin legitimation. Man talar sedan om vilken eller vilka hästar man vill satsa på och betalar sin satsning. Sedan kan man i lugn och ro titta på loppet och uppleva spänningen.

Att spela hos ombud

Om man inte vill eller kan åka till en travbana för att spela kan man också spela hos ett ombud. Man fyller då i en talong där man streckar för den eller de hästar man vill spela på i varje lopp. Även här måste man på grund av den nya spellagen visa legitimation för att kunna spela. När man spelar hos ett ombud kan man inte spela live utan här finns det ett spelstopp man måste följa. Ofta ligger detta samtidigt som första travloppet för dagen startar.

Spel online

Trots att det finns en ny spellag kan man också spela online på trav. Här behöver man dock inte visa legitimation men det kan krävas att man legitimerar sig med BankID eller liknande. Vid spel online kan man antingen spela på flera lopp, eller live på enstaka sådana. Man kan också välja att satsa på en eller flera hästar i varje lopp. Fördelen med att spela online är att man också kan se hästarnas värmningar med mera för att skaffa sig lite större chans att pricka in den eller de vinnande hästarna. Man slipper också tänka på att man måste ge sig iväg för att kunna spela och man behöver inte vänta i långa köer för att få lämna sitt spel.