Blodigt värre! 1

Idag blev det stallet vid 12 tiden. En ridtur på Gandalf med Katta och Baldur. Gandalf var väldigt laddad och jag åkte faktiskt av då han tvärnitade och bockade i galoppen. Gick lugnt till och jag landade lite halvt på rumpan och fötterna. Utöver det gick det ändå ganska bra. Gångarterna var som de skulle. Trotts att han var lite överladdad töltade han lugnt och fint med mycket styrka i steget, rent.

Sen blev det lite longering av Kongur som var riktigt duktig. Var mest så att han skulle få springa lite och sen vandrade vi ner till sommarhagen som de nu fått komma till. Kongur verkade lite stimmig men tänkte det var för att vi släppt dom precis så tänkte inte så mycket på det.

Lite senare på kvällen sen så ringde mamma och sa att Kongur var föll med blod. Så jag satte mig i bilen och åkte ut direkt. Försökte skölja av benet men blodet forsade och det var väldigt mycket. Såret såg inte jättestort ut men djupt så bestämde för att ringa veterinär som var nära så han kom ut och bestämde att i med att det såg så nytt och fint ut att sy igen det. Så lugnade till min stolliga hingst och sex stygn i benet blev det. Efter att han klippt bort päls såg man att såret ändå var ca 3-4 cm. Han hade förmodligen gått omkull i hagen då han hade fler sår på bogen och bakbenen också bland annat.

otursfagel


Knäpptyst. 1

Fy vad tråkig jag är och tyst är det här. Har ju massor att berätta om tävlingen och allt annat som händer och sker. Men så otroligt lite med tid.

Förhoppningsvis lugnar det ner sig snart så jag kan börja skriva lite mer aktivt. Imorgon ska jag berätta lite om tävlingen som var i helgen i alla fall och hur stolt jag är över min pålle!

IMG_3261GANDALF


Träning och snart tävling

På schemat idag stod träning på ovalbana för Anna Funni Jonasson inför morgondagens tävling. Dagen började inget vidare, Gandalf som varit svårlastad men väldigt länge nu inte tagit mer än 2 min att få på helt plötsligt var svårlastad igen. Tog knappt en halvtimme när vi skulle åka och säkert en timme när vi skulle hem. Väldigt skumt och frustrerande. Men men jag hoppas det går bättre imorgon för då blir det en tidig morgon när vi ska iväg till Backome och tävla.

Träningen idag gick väldigt bra i alla fall. Fick lite tips och vad jag skulle tänka på av Anna. Vi gick igenom först vad jag skulle tänka på uppvärmningen och vi kom fram till ca 15 min av mestadels skritt och lite mjukgörande och sen hans lättaste gångart (trav) att han bara får springa på där och att det är bra om jag gör det i vårat svåra varv för att mjuka upp den sidan också. Så det satsar vi på.

Vi gick sen igenom fyrgångsprogrammet och det kändes bra. Gandalf är som alltid på våren lite seg och väldigt tjock/svullen har han blivit. Och även jag har blir tjocker så nu är det slut på vinterdvalan, nu måste det börja hända lite. Hårdträning för oss båda!

IMG_2119GANDALF.jpg

Blev lite bilder idag också men nu måste jag fortsätta packa inför imorgon, hämta sambo och sen ut till stallet igen för att ta in min pärla som får sova inne inatt.


Underbara vår   Recently updated !

Lite bilder på Kasper och mig från den 19 april som Kristoffer tog. Han ser ju inte så rolig ut Kasper just nu, men jag tycker ändå man kan se att han är en väldigt fin lite kille där under all päls. Hans ögon ska vi inte tala om, mina fina lilla kille.

IMG_7491KASPER.jpg

IMG_7769KASPER.jpg

IMG_7684KASPER.jpg

IMG_7656KASPER.jpg

IMG_7584KASPER.jpg

IMG_7536KASPER.jpg

IMG_7526KASPER.jpg

IMG_7507KASPER.jpg

IMG_8146KASPER.jpg

IMG_8037KASPER.jpg


Närmar sig ..

Tyst vecka har det varit, jag har jobbat kväll och precis hunnit med stallet precis innan jobbet. I måndags planerade jag intervall träning för herr knubbis! Men jag mådde inte så bra så det blev istället en lång skrittrunda, behövs ju det också ibland. Bra träning. Det kändes dock inget vidare och jag hade helt tappat suget för tävling. Men så kom onsdag, Gandalf och jag var ute och klättrade i skogen och myste i det fina vädret. Vi stannade till vid Sandvik och lånade deras fina ridbana och WOW, där kom känslan tillbaka. Han var riktigt flott, stadig i alla gångarter, rund och fin. Även tölten kämpade han fint med både form och överlinje. Det kändes riktigt riktigt bra och igår blev det en tur med sambo och Kongur. Gandalf skötte sig strålande, blev en lugn tur och på hemmaplan sen kände jag igenom honom i samtliga gångarter och även då kändes det helt okej att tävla på söndag. Börjar känna mig peppad! Imorgon ska vi träna för Anna också så då hoppas jag att det blir ännu mer pepp!!

IMG_0716GANDALF.jpg

En mysig bild från i söndags då Kristoffer tog lite bilder på hästarna och mig.


Gårdagen

Det har varit en händelserik helg och jag har inte riktigt haft tid att skriva eller redigera några bilder. Jag har lite gammalt att ta igen som ni redan vet. Men igår blev det lite nya bilder på mig och mina fantastiska tre, min fina sambo var med och tog lite bilder på oss i solskenet. En jättehärlig dag!

Blev lite tricks och mys med Kasper och sen nya ridbilder med både Gandalf och Kongur. Extra roligt med nya bilder med Kongur, var ju ett tag sen, roligt att se. Så under veckan hoppas jag att det dyker upp lite nya bilder.

Ett smakprov från fotograferingen med Gandalf kommer här ..

IMG_0254GANDALF.jpg

Det var inte igår som vi skuttade över några hinder och jag är verkligen urusel på det, fy det får vi träna lite på. För kul är det ju minsann!


Santiago – del 2

Kommer ni ihåg bilderna på den vackra arabhästen Santiago som jag la upp den 20 mars. Här kommer de sista bilderna från den fotograferingen. Det här med bildredigering är verkligen tidskrävande speciellt för någon som mig som kanske har lite för många påbörjade bollar i luften som sent blir klara. När ska jag lära mig!

Men men, jag brukar köra med ”bättre sent än aldrig!” ;)

IMG_3005SANTI.jpg

IMG_2973SANTI.jpg

IMG_2957SANTI.jpg

IMG_2929SANTI.jpg

IMG_2902SANTI.jpg

IMG_2880SANTI.jpg

IMG_2846SANTI.jpg

IMG_2822SANTI.jpg

IMG_3099SANTI.jpg


Tölt on ice – hingstshow

Fler bilder från Tölt on ice i Kungsbacka den 28 mars. Sakta men säkert går det med redigeringen! Här kommer bilder från pausunderhållningen som bestod av hingstshow.

Bilderna kommer utan inbördes ordning.

IMG_8301TOLT.jpg

IMG_9033TOLT.jpg

IMG_8931TOLT.jpg

IMG_8901TOLT.jpg

IMG_8900TOLT.jpg

IMG_8874TOLT.jpg

IMG_8823TOLT.jpg

IMG_8817TOLT.jpg

IMG_8798TOLT.jpg

IMG_8725TOLT.jpg

IMG_8537TOLT.jpg

IMG_8499TOLT.jpg

IMG_8418TOLT.jpg

IMG_8373TOLT.jpg

IMG_9126TOLT.jpg


Mysdag 2

Idag blev det äntligen en sväng till stallet efter jobbet och OM den var välbehövlig. Har varit på lite dåligt humör nu när jag inte umgåtts med hästarna mer än att se dom på håll. Hyfsat bra väder också gjorde ju saken ännu bättre!

Började med att longera Gandalf lite och busa men han kändes inte riktigt nöjd så jag slängde på Rambo micklemtränset som numera bara används som bettlöst och så tog vi med oss Kasper och skrittade en kort runda i skogen. Gick sådär så nästa gång får jag ta handhästgjorden så blir det nog lite lättare.

KasGan16apr.jpg

Här en instagrambild på mina pärlor efter rundan!

KasGan16apri.jpg

Därefter blev det mysstund med Kongur också. Borstade och gjorde honom ren och fin sen gick vi ut och longerade och busade lite. Vilken energi och var ståtlig han börjar bli. Han är lite bukig och inte jättemycket muskler men jag tycker han börjar bli riktigt fin. Pannluggen börjar bli lång också, äntligen!

Kongur16apri.jpg


Tävlingen – 22 mars

Bättre sent än aldrig! Eller? haha

Nu kommer lite bilder och film från tävlingsdagen i Växjö den 22 mars. Det var ju inomhus så inte så många bra bilder. I T8 var Gandalf väldigt spänd men han tickade på bra ändå tycker jag, speciellt om man jämför med förra året. Vilket man också ser i poängen som låg mellan 5,0 och 5,5. Högervarv var såklart lite sämre, han rollade en del och var trött. Men jag är supernöjd med honom ändå!

IMG_3867GANDALF.jpg

IMG_4021GANDALF.jpg

Pigg häst på uppvärmningen!

IMG_4024GANDALF.jpg

IMG_4347GANDALF.jpg

IMG_4450BJARGT.jpg

Vi var ett gäng från samma förening som tävlade, roligt när man är ett par stycken.

IMG_4493GANDALF.jpg

IMG_4526GANDALF.jpg

En delad femteplats blev det ju som sagt i T8 bland ett 20-tal ekipage.

IMG_4646GANDALF.jpg

IMG_4932GANDALF.jpg

Vet inte hur mycket ni kommer ihåg av det jag skrev om tävlingen. Men V5 gick ju sen inget vidare. Sämsta totalpoängen vi någonsin fått och det var för att det gick så dåligt i hans bästa gångart, galoppen. Det började med att jag fick fel galopp en hel långsida innan jag lyckades byta. Kort därpå så rider de andra två på banan i bredd i tölt, så vi kommer inte förbi men tillslut kom vi förbi men hade fortfarande en framför oss och min häst som är lite känslig av sig trodde han skulle få en spark när hästen framför slänger upp svansen för att bajsa så Gandalf lägger sig i korsgalopp. Men jag är nöjd med min häst ändå och vi ser fram emot nästa tävling!

22 mars – T8, V5 i Växjö from Sabina Svenningsson on Vimeo.


En lång fredag

I fredags blev det en väldigt lång dag i stallet! Underbart väder och underbar dag med mina fantastiska tre. Började med en ridtur med Gandalf som gick så sjukt bra! Hade en riktigt bra känsla och han lyssnade så bra. Tölten kändes lätt och vi kämpar på med formen och inte minst Gandalf, jag kan verkligen känna hur han kämpar för att det ska bli så bra som möjligt. Han gör sitt bästa och vi har roligt! Han riktigt dansade fram i alla sina fyra gångarter. Galoppen var stooor och rund och bara helt fantastisk! Vi avslutade avskrittningen med att jag tog av tränset och red honom ”lös” hem, även där som vi inte har gjort på så länge lyssnar han bättre än förra året. Drömmen med Gandalf är att kunna rida ut i bara halsring, vilken känsla!

gandalf12apr.jpg

Blev lite instagram bilder!

Jag tog sen en fika utanför stallet i solen tillsammans med Gandalf som stod och åt sin hink. Därefter blev det en promenad med Kasper i skogen, längsta hittills och han tycker det är SÅ roligt. Småspringer nästan hela tiden och vill gå mer och mer. Grusvägar gillar han inte men så fort vi är i skogen så är öronen spikade framåt och han går med raska steg eller travar. Lycklig ponny!

Som avslut på dagen blev det en runda i skogen med Kongur också. Inte ridit honom på ganska länge igen men han är ju en naturbegåvning tror jag allt. Blev en ganska kort men intensiv runda för honom då han hade så sjukt mycket energi och bjöd framåt så bra. Han bjöd på alla fem gångarter och var lättväxlad. Jag satt med ett stort leende och tänkte på den ljusa  framtiden jag tror det finns med denna häst. Jag tror han kommer bli en helt fantastiskt rolig häst att sväva fram på i alla fem gångarter vilket kanske gör det ännu mer spännande.

kongur12apr.jpg

kongur12apri.jpg


Hingst? Varför? 6

Nu har jag återigen fått frågan. Ska Kongur och Kasper fortsätta livet som hingstar och varför?

Så här kommer mitt svar på den frågan, har lagt upp detta för inte så längesedan men kanske är några som har missat. Svaret är ja de ska förbli hingstar som det ser ut i dagsläget. Varför? Jo för att jag anser att om mina hästar inte lider av att vara hingstar och beter sig på ett väldigt olämpligt sätt så varför gå igenom en kastration? Kort och gott var det svaret på frågan!

Sen var det ju en del åsikter jag la upp detta senast speciellt om Kongur i med att jag har lite tankar på att visa honom. Det var ju någon som var väldigt övertygad om att han inte var något att satsa ett öre på utan det var bara till att skära honom direkt, onödigt att ha som hingst tyckte personen. Är med all säkerhet fler där ute som tycker som denna personen. Men jag tycker att Kongur är en fantastisk häst, superlynne men ändå med en utstrålning som hingst. Sen om han kommer bli en förstaklass hingst det kanske inte är på kartan, jag vågar inte svara på det och det tror jag INGEN kan veta till 100% i så tidigt stadie på NÅGON häst. Finns hästar som har gjort väldigt stora utvecklingar från unghästar till äldre dagar. En häst med jättehögt blup och bästa stammen behöver inte bli någon topphäst och bara för att en häst inte har några godkända föräldrar och jättehögt blup betyder inte att den inte kan bli något mer än en skogsmulle häst.

Har jag fel? Hur tänker ni?

Kasper då? Som jag också skrivit tidigare han kanske inte heller blir godkänd. Hans förra ägare trodde inte det och därför sålde hon honom framför allt. Men han har en helbror som är godkänd enligt henne, jag har inte så stor koll faktiskt. Men i med att det också är en helt ny värld för mig med shetlandsponny så är tanken att jag ska ställa ut honom och går det bra kanske vi till och med åker på hingstpremiering.

Jag är ute efter att ha ett roligt och händelserikt liv med mina hästar och så länge de mår bra så mår jag bra och då fortsätter vi på samma spår, leker och lär av varandra!

IMG_2515KOKA.jpg

Mina fina hingstar Kongur från Norrbacken, islandshäst född 2011 och Bern’s Kasper minishetlandsponny född 2010


Mina stjärnor

Min tredje tatuering gjordes idag och precis som den förra jag gjorde så är den inspirerad av mina fantastiska hästar. Mitt sätt och tänk att leva och enda sedan jag var liten har jag varit ett stort Disneyfan så precis som Walt Disney sa ”-If you can dream it, you can do it” står det numera under mitt nyckelben tillsammans med tre stjärnor som såklart är mina tre musketörer Gandalf, Kongur och Kasper.

tattoo3.jpg

Inte den bästa bilden ..


Tölt on ice 2015 – del 2 2

Här kommer ännu ett gäng bilder, de sista bilderna ur uttagningarna från tölt on ice i Kungsbacka ishall den 28 mars.

Bilderna ligger tyvärr lite huller om buller, det blir tyvärr så när de laddas upp på sidan och det är lite jobbigt att sortera bland 30 bilder som jag lägger upp i taget! Hoppas ni kan ha överseende med detta.

IMG_6636TOLT.jpg

IMG_7615TOLT.jpg

IMG_7691TOLT.jpg

IMG_7728TOLT.jpg

IMG_7795TOLT.jpg

IMG_7811TOLT.jpg

IMG_7831TOLT.jpg

IMG_7848TOLT.jpg

IMG_7857TOLT.jpg

IMG_7904TOLT.jpg

IMG_7982TOLT.jpg

IMG_8078TOLT.jpg

IMG_8118TOLT.jpg

IMG_8167TOLT.jpg

IMG_7422TOLT.jpg

IMG_7414TOLT.jpg

IMG_6731TOLT.jpg

IMG_6766TOLT.jpg

IMG_6839TOLT.jpg

IMG_6956TOLT.jpg

IMG_6992TOLT.jpg

IMG_7030TOLT.jpg

IMG_7150TOLT.jpg

IMG_7151TOLT.jpg

IMG_7160TOLT.jpg

IMG_7162TOLT.jpg

IMG_7228TOLT.jpg

IMG_7347TOLT.jpg

IMG_7361TOLT.jpg

IMG_8245TOLT.jpg

 


Min kameraväska 2

Fick en frågan om vad som finns i min kameraväska, eller ja utrustning och här kommer det!

eos6d.jpg

Kamerahuset är en Canon EOS 6D som är en fullfortmatskamera som jag köpte i årsskiftet, så den är fortfarande ny för mig och jag har ännu inte lärt mig knapparna riktigt som skiljer sig lite från min förra som var en 600D.

Jag har en två stycken objektiv i dagsläget, fler vill man ju gärna ha såklart. Det ena som används mest är ett

sigma70200.jpg

Sigma 70-200mm f.2,8

och det andra som används lite mer till mindre fotograferingar med enbart porträtt osv. är ett

Canon-EF-50mm-1.4-Lens.jpg

Canon 50mm f.1,4

Lite annat smått och gott som kan vara bra när man är och fotograferar och som finns i min väska är ..

  • Reflexskärmar
  • Extra batteri
  • Extra minneskort
  • Reflexväst med logga på, så att man syns
  • Rökpatroner för att få lite coola effekter när man behöver!
  • Batteriladdaren
  • Putsduk till linsen och skärmen
  • Sittunderlägg (många obekväma positioner som fotograf förekommer)

 


Frågestund + inläggsönskningar? 2

Tänkte vi kunde köra en frågestund samt att ni gärna får komma med förslag på inlägg. Vet att jag fått några förslag på inlägg som jag lovat att skriva om men inte levererat, så ni får hemskt gärna påminna mig om vad det var!

Så ställ frågor, i massor, inga frågor är dumma som ni vet!

IMG_6975GANG

Mina fina tre och jag i höstas ♥


Träning för Anna

Jag ligger som vanligt efter i dagarna här! Hoppas det inte är allt för jobbigt att följa ..

I fredags i alla fall, den 3 april alltså så var Anna funni Jonasson i stallet och höll lite lektioner bland annat. Mycket trevligt och det var ett bra tag sedan som jag och Gandalf tränade för någon. Välbehövligt för min del kan man väll säga! Både Gandalf och jag var trötta och flåsiga efter ridpasset som innehöll lite kort och gott följande. ”Lydnad”, kontroll på kroppen, övergångar, rätt galopp, hålla koll på bogar osv.

Vi började med att rida på en fyrkant som var markerad med koner som vi skulle göra fram och bakdelsvändningar vid, i höger varv måste jag hålla lite koll på Gandalfs bog som han gärna skjuter ut och blir stel. Högervarv har vi båda två väldigt svårt för, typiskt nog! Vi gjorde detta i skritt men sen blev det inslag av både tölt och även trav i en senare övning.

Vi avslutade sen med det bästa Gandalf vet men också något jag är lite dålig på i just högervarv. Jag har nämligen lite svårt att känna när det blir fel, eller ja jag känner att något är tokigt men får inte riktigt till det. Så lite tips där gjorde att det helt enkelt inte var så svårt längre. Hoppas att vi fixar det även själva nu. Vänstergaloppen är ju to die for så jag hoppas vi ska få ordning även på höger. Sen är det ju såklart alltid dagsformen som avgör! Men Anna tyckte att galoppen skulle ligga på en 6 poäng ungefär, det var roligt att höra!

Några bilder blev det dokumenterat!

IMG_3312GANDALF.jpg

IMG_3369GANDALF.jpg

IMG_3482GANDALF.jpg

IMG_3580GANDALF.jpg

IMG_4022GANDALF.jpg


Tölt on ice 2015 – del 1

Här kommer första gänget med bilder från det stora eventet, Tölt on ice i Kungsbacka den 28 mars. Här i första delen är det lite bilder från där hästarna och ryttarna spenderar sin mesta tid innan de ska in på banan, i stallarna. Sen fortsätter det med bilder från uttagningarna, inte alla men det får bli några i taget.

IMG_5067TOLT.jpg

IMG_5075TOLT.jpg

IMG_5081TOLT.jpg

IMG_5100TOLT.jpg

Bilderna som kommer nu från uttagningarna ligger INTE i ordning.

IMG_5925TOLT.jpg

IMG_5941TOLT.jpg

IMG_5958TOLT.jpg

IMG_5969TOLT.jpg

IMG_6045TOLT.jpg

IMG_6145TOLT.jpg

IMG_6170TOLT.jpg

IMG_6203TOLT.jpg

IMG_6246TOLT.jpg

IMG_6262TOLT.jpg

IMG_6321TOLT.jpg

IMG_6423TOLT.jpg

IMG_6516TOLT.jpg

IMG_6522TOLT.jpg

IMG_5812TOLT.jpg

IMG_5769TOLT.jpg

IMG_5733TOLT.jpg

IMG_5716TOLT.jpg

IMG_5506TOLT.jpg

IMG_5467TOLT.jpg

IMG_5457TOLT.jpg

IMG_5366TOLT.jpg

IMG_5340TOLT.jpg

IMG_5300TOLT.jpg

IMG_6549TOLT.jpg

Fortsättning följer ..


21 mars

Den 21 mars tog Kristoffer lite bilder på mig och Kasper i den härliga solen! Vi tränade lite på att stå fint och sen blev det lite mys framför kameran. Min fina lilla häst!

IMG_3319KASPER.jpg

IMG_3357KASPER.jpg

IMG_3409KASPER.jpg

IMG_3484KASPER.jpg

IMG_3516KASPER.jpg

IMG_3651KASPER.jpg

IMG_3574KASPER.jpg

Är det någon av er som har något annat än islandshäst? Och i så fall vad för något? :)


17 mars

Sakta men säkert går det med min skörd av bilder. Jag sitter främst nu och rensar bilderna från Tölt on ice. Tog en paus och fixade de sista från denna dag, 17 mars som min syster tog på mig och hästarna.

Först lite bilder med Gandalf.

IMG_0074GANDALF.jpg

IMG_0179GANDALF.jpg

IMG_0227GANDALF.jpg

IMG_9969GANDALF.jpg

IMG_9996GANDALF

IMG_0423GANDALF

IMG_0424GANDALF.jpg

IMG_0434GANDALF.jpg

IMG_0501GANDALF.jpg

IMG_0534GANDALF.jpg

IMG_0542GANDALF.jpg

Blev ju även lite bus med Kongur. Longering framförallt och som ni kan se på bilderna så har vi börjat leka fram stegra. Inget som sitter ännu och vi behöver träna lite mer på samarbetet innan jag känner att det är något som ska finnas på kommando. Han är väldigt lik Freyr i hur han var i början när jag började lära känna honom. Kongur är ju trots allt inte mycket hanterad och han är en hingst som gärna testar gränserna. Extremt duktig ändå måste jag säga, han lyssnar väldigt bra. Stor skillnad från förra året! Känner att jag måste filma lite mer vad vi gör under våra träningar. Lättare att visa än förklara!

IMG_0624KONGUR.jpg

IMG_0635KONGUR.jpg

IMG_0667KONGUR.jpg

IMG_0825KONGUR.jpg

IMG_0881KONGUR.jpg