Gör mig knäsvag 2

Lite fler bilder från den 2 maj som Lisa Axelsson tog på mig och mitt gäng och Kristoffer, hela familjen samlad med andra ord. Här tog vi lite bilder med Gandalf och Kongur, mina ”stora” springare med andra ord.

IMG_3931GAKO.jpg

IMG_4163GAKO.jpg

IMG_4029GAKO.jpg

IMG_3994GAKO.jpg

IMG_3960GAKO.jpg

Sen lite bilder på bara mig och min kung! Han är så vacker att han gör mig knäsvag.

IMG_4351KONGUR.jpg

IMG_4333KONGUR.jpg

IMG_4324KONGUR.jpg

IMG_4297KONGUR.jpg

IMG_4238KONGUR.jpg

IMG_4438KONGUR.jpg

IMG_4452KONGUR.jpg


Foto – Wilma och Chakira

Den 10 april så fotograferade jag en tjej som heter Wilma med hennes vackra c-ponny Chakira. Ett väldigt fint ekipage som var roligt att ta bilder på. Här kommer bilderna!!

IMG_4779CHAKIRA.jpg

IMG_5476CHAKIRA.jpg

IMG_4826CHAKIRA.jpg

IMG_4828CHAKIRA.jpg

IMG_4910CHAKIRA.jpg

IMG_4946CHAKIRA.jpg

IMG_5063CHAKIRA.jpg

IMG_5137CHAKIRA.jpg

IMG_5239CHAKIRA.jpg

IMG_5244CHAKIRA.jpg

IMG_5276CHAKIRA.jpg

IMG_5772CHAKIRA.jpg

IMG_5829CHAKIRA.jpg

IMG_5740CHAKIRA.jpg

IMG_5618CHAKIRA.jpg

IMG_5965CHAKIRA.jpg

IMG_6012CHAKIRA.jpg

IMG_6022CHAKIRA.jpg

IMG_6064CHAKIRA.jpg

IMG_6199CHAKIRA.jpg

IMG_6206CHAKIRA.jpg

IMG_6292CHAKIRA.jpg

IMG_6295CHAKIRA.jpg

För er som är intresserade av sånt, så är bilderna tagna med min Canon EOS 6D med mitt Sigma 70-200mm f.2,8


Äntligen   Recently updated !

Igår blev det äntligen lite efterlängtad ridning! Ännu bättre, Gandalf och jag tog sällskap av Anna och hennes fina Máni som också har blivit en stor kille. Gandalf och Máni gick ju ihop på den tiden som Gandalf bodde på Sandvik förr. Ridturen gick jättebra, Gandalf töltade fint idag och även de andra gångarterna gick bra. Lite ”ringrostig” kanske, men snart är vi på banan igen. Kongur har äntligen börjat lugna ner sig också och hans ben läker fint.

img_5983

Máni och Gandalf sommaren 2011


2 år sedan!

Tiden bara rusar iväg och det händer så mycket på ett år men något som jag alltid kommer bära med mig är tiden då Ninas fantastiska Freyr var hos mig och jag lärde känna en väldigt unik och helt fantastisk individ! Jag älskar Freyr precis som en av mina egna och kommer alltid göra. Det dök upp i flödet att för exakt två år sedan så la jag upp denna film med Freyr. Maj 2013, Freyr hade varit hos mig i ca 5 månader och vi började äntligen finna varandra, för gudarna ska veta att man får kämpa sig till blod, svett och tårar för att få komma nära Freyr.

Återigen STORT tack till Nina som litade på mig till att ta hand om hennes Freyr i ca 1,5 år när hon jobbade utomlands. Minne för livet med mycket nya lärdomar.

Ni vet väll att ni kan följa Ninas verksamhet här http://ragnarokislandshastar.com/ eller på facebook!!


Ligger lågt

Jag och hästarna ligger lågt nu efter flytten och annat rabalder. Men nu börjar det lugna ner sig som tur är! Jag har ridit Gandalf en gång sen flytten i helgen som var och det verkade vara väldigt uppskattat att lämna hagen lite och komma ut i lugna och fina skogen. Idag var tanken att rida också, men en av hans skor satt snett så det blev bara mys med honom och Kasper som var först upp. Med Kongur blev det pyssla om såret på benet som äntligen börjat läka trotts att han dragit ur stygnen alldeles själv och alldeles för tidigt. *suck*

Imorgon blir det förhoppningsvis lite ridningen! Vill ni se bilder från idag så är det bara kika in på min instagram som ni hittar länk till längst upp på sidan.

Ni får här lite bilder från träningen på ovalbanan den 25 april som var inför tävlingen den 26 april. Träningen var ju för Anna funni Jonasson och var väldigt givande och bra tips inför tävling.

IMG_1712GANDALF.jpg

IMG_1875GANDALF.jpg

IMG_1957GANDALF.jpg

IMG_2090GANDALF.jpg

IMG_2119GANDALF.jpg


Våren försvann!

Den 2 maj var Lisa hos mig och vi skulle ta fina härliga vårbilder bland vitsipporna. Men vi vaknar upp till ösregn och SNÖ på backen. Ni kan ju förstå min besvikelse. Men det blev lite nya och fina bilder i alla fall :D

Här kommer några med Kasper och hästarna var såklart blöta och fina, dagen till ära!

IMG_3568KASPER.jpg

IMG_3576KASPER.jpg

IMG_3632KASPER.jpg

IMG_3647KASPER.jpg

IMG_3664KASPER.jpg

IMG_3706KASPER.jpg

IMG_3740KASPER.jpg


19 april – Gandalf

Lite bilder på mig och Gandalf från den 19 april. Känns som igår på något sätt, dagarna bara flyger iväg.

IMG_9168GANDALF.jpg

IMG_9283GANDALF.jpg

IMG_9301GANDALF.jpg

IMG_9633GANDALF.jpg

IMG_9764GANDALF.jpg

IMG_0191GANDALF.jpg

IMG_9836GANDALF.jpg

IMG_0254GANDALF.jpg

IMG_0494GANDALF.jpg

IMG_0591GANDALF.jpg

IMG_0620GANDALF.jpg

IMG_0716GANDALF.jpg

IMG_0725GANDALF.jpg


Alldeles FÖR mycket. 2

Ja nu är det bara alldeles för mycket i min väldigt trånga hjärna. Mycket som snurrar runt. händer och sker!

Men jag stannar upp nu och tänker på alla fantastiska jag har i mitt liv och försöker tänka på det .. som min vackra hingst t.ex. som gör mig mållös varje dag.

IMG_8433KONGUR


Familjefoto

Den 2 maj var Lisa hos mig och tog ett gäng härliga bilder trotts det tråkiga vädret!! Regnade hela morgonen och hela natten innan det kan ju tilläggas, så hästarna såg ju ut därefter. Men ett gäng fina bilder trotts allt, inte så våriga som jag hade önskat på grund av SNÖN som finns på vissa bilder, usch väldigt ovälkommen om jag får säga det själv!

Ni får ett smakprov här på mig och mina favoriter, fyr som tvåbenta ♥

IMG_4856ALLA


19 april – Kongur 6

Lite fler bilder från den 19 april som Kristoffer tog. Lite ”nya” ridbilder på mig och Kongur. Tölten kommer naturligt för honom vilket är fantastiskt roligt. Traven är lite knackig, han travar men han har ingen som helst koordination i kroppen i traven när jag sitter på. Men med styrka kommer även det!

IMG_8250KONGUR.jpg

IMG_8354KONGUR.jpg

IMG_8428KONGUR.jpg

IMG_8456KONGUR.jpg

IMG_8784KONGUR.jpg
Min vackra kung ♥

IMG_9008KONGUR.jpg


Blodigt värre! 2

Idag blev det stallet vid 12 tiden. En ridtur på Gandalf med Katta och Baldur. Gandalf var väldigt laddad och jag åkte faktiskt av då han tvärnitade och bockade i galoppen. Gick lugnt till och jag landade lite halvt på rumpan och fötterna. Utöver det gick det ändå ganska bra. Gångarterna var som de skulle. Trotts att han var lite överladdad töltade han lugnt och fint med mycket styrka i steget, rent.

Sen blev det lite longering av Kongur som var riktigt duktig. Var mest så att han skulle få springa lite och sen vandrade vi ner till sommarhagen som de nu fått komma till. Kongur verkade lite stimmig men tänkte det var för att vi släppt dom precis så tänkte inte så mycket på det.

Lite senare på kvällen sen så ringde mamma och sa att Kongur var föll med blod. Så jag satte mig i bilen och åkte ut direkt. Försökte skölja av benet men blodet forsade och det var väldigt mycket. Såret såg inte jättestort ut men djupt så bestämde för att ringa veterinär som var nära så han kom ut och bestämde att i med att det såg så nytt och fint ut att sy igen det. Så lugnade till min stolliga hingst och sex stygn i benet blev det. Efter att han klippt bort päls såg man att såret ändå var ca 3-4 cm. Han hade förmodligen gått omkull i hagen då han hade fler sår på bogen och bakbenen också bland annat.

otursfagel


Knäpptyst. 1

Fy vad tråkig jag är och tyst är det här. Har ju massor att berätta om tävlingen och allt annat som händer och sker. Men så otroligt lite med tid.

Förhoppningsvis lugnar det ner sig snart så jag kan börja skriva lite mer aktivt. Imorgon ska jag berätta lite om tävlingen som var i helgen i alla fall och hur stolt jag är över min pålle!

IMG_3261GANDALF


Träning och snart tävling

På schemat idag stod träning på ovalbana för Anna Funni Jonasson inför morgondagens tävling. Dagen började inget vidare, Gandalf som varit svårlastad men väldigt länge nu inte tagit mer än 2 min att få på helt plötsligt var svårlastad igen. Tog knappt en halvtimme när vi skulle åka och säkert en timme när vi skulle hem. Väldigt skumt och frustrerande. Men men jag hoppas det går bättre imorgon för då blir det en tidig morgon när vi ska iväg till Backome och tävla.

Träningen idag gick väldigt bra i alla fall. Fick lite tips och vad jag skulle tänka på av Anna. Vi gick igenom först vad jag skulle tänka på uppvärmningen och vi kom fram till ca 15 min av mestadels skritt och lite mjukgörande och sen hans lättaste gångart (trav) att han bara får springa på där och att det är bra om jag gör det i vårat svåra varv för att mjuka upp den sidan också. Så det satsar vi på.

Vi gick sen igenom fyrgångsprogrammet och det kändes bra. Gandalf är som alltid på våren lite seg och väldigt tjock/svullen har han blivit. Och även jag har blir tjocker så nu är det slut på vinterdvalan, nu måste det börja hända lite. Hårdträning för oss båda!

IMG_2119GANDALF.jpg

Blev lite bilder idag också men nu måste jag fortsätta packa inför imorgon, hämta sambo och sen ut till stallet igen för att ta in min pärla som får sova inne inatt.


Underbara vår

Lite bilder på Kasper och mig från den 19 april som Kristoffer tog. Han ser ju inte så rolig ut Kasper just nu, men jag tycker ändå man kan se att han är en väldigt fin lite kille där under all päls. Hans ögon ska vi inte tala om, mina fina lilla kille.

IMG_7491KASPER.jpg

IMG_7769KASPER.jpg

IMG_7684KASPER.jpg

IMG_7656KASPER.jpg

IMG_7584KASPER.jpg

IMG_7536KASPER.jpg

IMG_7526KASPER.jpg

IMG_7507KASPER.jpg

IMG_8146KASPER.jpg

IMG_8037KASPER.jpg


Närmar sig ..

Tyst vecka har det varit, jag har jobbat kväll och precis hunnit med stallet precis innan jobbet. I måndags planerade jag intervall träning för herr knubbis! Men jag mådde inte så bra så det blev istället en lång skrittrunda, behövs ju det också ibland. Bra träning. Det kändes dock inget vidare och jag hade helt tappat suget för tävling. Men så kom onsdag, Gandalf och jag var ute och klättrade i skogen och myste i det fina vädret. Vi stannade till vid Sandvik och lånade deras fina ridbana och WOW, där kom känslan tillbaka. Han var riktigt flott, stadig i alla gångarter, rund och fin. Även tölten kämpade han fint med både form och överlinje. Det kändes riktigt riktigt bra och igår blev det en tur med sambo och Kongur. Gandalf skötte sig strålande, blev en lugn tur och på hemmaplan sen kände jag igenom honom i samtliga gångarter och även då kändes det helt okej att tävla på söndag. Börjar känna mig peppad! Imorgon ska vi träna för Anna också så då hoppas jag att det blir ännu mer pepp!!

IMG_0716GANDALF.jpg

En mysig bild från i söndags då Kristoffer tog lite bilder på hästarna och mig.


Gårdagen

Det har varit en händelserik helg och jag har inte riktigt haft tid att skriva eller redigera några bilder. Jag har lite gammalt att ta igen som ni redan vet. Men igår blev det lite nya bilder på mig och mina fantastiska tre, min fina sambo var med och tog lite bilder på oss i solskenet. En jättehärlig dag!

Blev lite tricks och mys med Kasper och sen nya ridbilder med både Gandalf och Kongur. Extra roligt med nya bilder med Kongur, var ju ett tag sen, roligt att se. Så under veckan hoppas jag att det dyker upp lite nya bilder.

Ett smakprov från fotograferingen med Gandalf kommer här ..

IMG_0254GANDALF.jpg

Det var inte igår som vi skuttade över några hinder och jag är verkligen urusel på det, fy det får vi träna lite på. För kul är det ju minsann!


Santiago – del 2

Kommer ni ihåg bilderna på den vackra arabhästen Santiago som jag la upp den 20 mars. Här kommer de sista bilderna från den fotograferingen. Det här med bildredigering är verkligen tidskrävande speciellt för någon som mig som kanske har lite för många påbörjade bollar i luften som sent blir klara. När ska jag lära mig!

Men men, jag brukar köra med ”bättre sent än aldrig!” ;)

IMG_3005SANTI.jpg

IMG_2973SANTI.jpg

IMG_2957SANTI.jpg

IMG_2929SANTI.jpg

IMG_2902SANTI.jpg

IMG_2880SANTI.jpg

IMG_2846SANTI.jpg

IMG_2822SANTI.jpg

IMG_3099SANTI.jpg


Tölt on ice – hingstshow

Fler bilder från Tölt on ice i Kungsbacka den 28 mars. Sakta men säkert går det med redigeringen! Här kommer bilder från pausunderhållningen som bestod av hingstshow.

Bilderna kommer utan inbördes ordning.

IMG_8301TOLT.jpg

IMG_9033TOLT.jpg

IMG_8931TOLT.jpg

IMG_8901TOLT.jpg

IMG_8900TOLT.jpg

IMG_8874TOLT.jpg

IMG_8823TOLT.jpg

IMG_8817TOLT.jpg

IMG_8798TOLT.jpg

IMG_8725TOLT.jpg

IMG_8537TOLT.jpg

IMG_8499TOLT.jpg

IMG_8418TOLT.jpg

IMG_8373TOLT.jpg

IMG_9126TOLT.jpg


Mysdag

Idag blev det äntligen en sväng till stallet efter jobbet och OM den var välbehövlig. Har varit på lite dåligt humör nu när jag inte umgåtts med hästarna mer än att se dom på håll. Hyfsat bra väder också gjorde ju saken ännu bättre!

Började med att longera Gandalf lite och busa men han kändes inte riktigt nöjd så jag slängde på Rambo micklemtränset som numera bara används som bettlöst och så tog vi med oss Kasper och skrittade en kort runda i skogen. Gick sådär så nästa gång får jag ta handhästgjorden så blir det nog lite lättare.

KasGan16apr.jpg

Här en instagrambild på mina pärlor efter rundan!

KasGan16apri.jpg

Därefter blev det mysstund med Kongur också. Borstade och gjorde honom ren och fin sen gick vi ut och longerade och busade lite. Vilken energi och var ståtlig han börjar bli. Han är lite bukig och inte jättemycket muskler men jag tycker han börjar bli riktigt fin. Pannluggen börjar bli lång också, äntligen!

Kongur16apri.jpg


Tävlingen – 22 mars

Bättre sent än aldrig! Eller? haha

Nu kommer lite bilder och film från tävlingsdagen i Växjö den 22 mars. Det var ju inomhus så inte så många bra bilder. I T8 var Gandalf väldigt spänd men han tickade på bra ändå tycker jag, speciellt om man jämför med förra året. Vilket man också ser i poängen som låg mellan 5,0 och 5,5. Högervarv var såklart lite sämre, han rollade en del och var trött. Men jag är supernöjd med honom ändå!

IMG_3867GANDALF.jpg

IMG_4021GANDALF.jpg

Pigg häst på uppvärmningen!

IMG_4024GANDALF.jpg

IMG_4347GANDALF.jpg

IMG_4450BJARGT.jpg

Vi var ett gäng från samma förening som tävlade, roligt när man är ett par stycken.

IMG_4493GANDALF.jpg

IMG_4526GANDALF.jpg

En delad femteplats blev det ju som sagt i T8 bland ett 20-tal ekipage.

IMG_4646GANDALF.jpg

IMG_4932GANDALF.jpg

Vet inte hur mycket ni kommer ihåg av det jag skrev om tävlingen. Men V5 gick ju sen inget vidare. Sämsta totalpoängen vi någonsin fått och det var för att det gick så dåligt i hans bästa gångart, galoppen. Det började med att jag fick fel galopp en hel långsida innan jag lyckades byta. Kort därpå så rider de andra två på banan i bredd i tölt, så vi kommer inte förbi men tillslut kom vi förbi men hade fortfarande en framför oss och min häst som är lite känslig av sig trodde han skulle få en spark när hästen framför slänger upp svansen för att bajsa så Gandalf lägger sig i korsgalopp. Men jag är nöjd med min häst ändå och vi ser fram emot nästa tävling!

22 mars – T8, V5 i Växjö from Sabina Svenningsson on Vimeo.