Fantastiska häst

Idag var det tänkt att ha en vilodag hemma efter jobbet. Men strax innan vi slutat fick jag meddelande om att Kasper varit på rymmen .. igen. Så det fick bli en tripp till stallet och se över staketet som för ett tag sedan fick en extra tråd. Uppgraderade det lite till så nu hoppas jag att han håller sig inne ett tag till, snorungen!

Blev så otroligt ridsugen också och med dåligt samvete över att Gandalf fått stå bra länge nu så blev det ett kort ridpass på banan. Började värma upp på långa tyglar som vanligt, i skritten så lunkade vi på och sen gjorde vi volter och svängde höger och vänster. Vi rullade sen över i trav där han fick vara lång och låg, han frustade nöjt och belåtet. Fick även rulla över i galopp i den långa och låga formen.

Lite kortare form sen där vi började med tölt, övergångar ifrån skritten och fokus på ett kort tempo vilket jag tycker vi lyckades riktigt bra med tillslut. Traven och galoppen därefter kändes riktigt lätt och fin.

Vi avslutade sen med att ta av tränset och så tog jag tyglarna som en halsring och testade hur pass bra samarbete vi har. Vi har inte ridit utan träns sen i våras och wow! Jag satt med ett stoooort leende på läpparna. Med hjälp av vikt, skänklar och med halsringen så red vi runt på volter, red snett igenom och gjorde halt riktigt bra även i högre tempo. Jag satt och skrattade och Gandalf kände friheten och ruskade med huvudet och småbockade lite. Min fina underbara häst vad jag älskar dig!

IMG_0534GANDALF.jpg

Gandalf och jag den 17 mars.


Tölt on ice 2015 4   Recently updated !

Har ju fortfarande inte skrivit om den helt fantastiska lördagen! Den 28 mars var bland annat jag på den stora istävlingen i Kungsbacka ishall. Jag fick äran att sitta på bästa plats, nämligen i mitten på isen mellan domarna och titta på de helt fantastiska hästarna som dansade fram på den hala isen. Framförallt när eliten var inne på banan fick man gåshud och rös över hela kroppen, mäktigt utan att överdriva! WOW!

Jag har suttit med att redigera bilder till just Tölt on ice som skulle ha ett par bilder men nu är jag så gott som klar med dom och ska sätta igång och rensa och redigera för att lägga upp även här. Hoppas att det uppskattas!

Börjar med denna bild av Lovisa Enblom och den helt otroligt läckra Mozart från Sundsberg!

IMG_5941TOLT.jpg


Tävlings pepp! 2

Jag har tänkt i någon vecka nu att jag skulle anmäla mig till Falki vårtävling på Backome den 26 april. Gick in idag för att kika på hur många anmälda och faktiskt anmäla mig och tur var väll det, 45 st var anmälda och max var 50 st. När jag var betald och klar var det uppe i 47! Så nu är jag peppad på att fortsätta träningen och vi börjar med träning för Anna funni Jonasson på fredag! Nu ska vi satsa på få ännu bättre poäng än i Växjö.

Är det några här som ska till Backome och tävla eller titta?

IMG_4111GANDALF

Gandalf och jag den 9 februari.


Ösregn

Vädret har inte varit på min sida de två sista dagarna. Igår var jag ute och hade tänkt rida men då hade Gandalf vridit sin sko sne, som tur var kunde Jens komma och hjälpa mig att fixa den. Regnade en hel del gjorde det också så det blev bara dra av lite päls som rasar av nu samt lite finputs och avslutade med lite trick med alla hästarna. Efter jobbet idag hade jag nya förhoppningar om ridning men idag regnade det ännu mer! Man kan ju såklart rida ändå men det kändes inget vidare. Så det blev lite morotsutdelning bara och massa kramar och pussar. Kongur delade ut tungkyssar idag, väldigt mysigt.

img_4596

Kongur 2012 alltså som 1 åring. Gullungen!


18 mars   Recently updated !

Ligger lite efter i dagarna .. som vanligt! Här är i alla fall ett gäng bilder från den 18 mars då jag tömkörde Gandalf, han fick även springa lös lite. Sen tog vi även lite bilder i hagen med min lilla flock som alltid vill vara med. Så goa! Gandalf uppskattar dock INTE att behöva dela med sig av mig, som ni kan se på bilderna. Sötnos!

IMG_1747GANDALF.jpg

IMG_1871GANDALF.jpg

IMG_1904GANDALF.jpg

IMG_1887GANDALF

IMG_1684KRISTOFFER.jpg

Min älskade fotograf tog sig en fin selfie! haha

IMG_2034GANDALF.jpg

IMG_2062GANDALF.jpg

IMG_2084GANDALF.jpg

IMG_2124GANDALF.jpg

IMG_2156GANDALF.jpg

IMG_2280KASPER.jpg

IMG_2486ALLA

IMG_2385ALLA.jpg

IMG_2478ALLA.jpg

IMG_2504ALLA.jpg

IMG_2332KASPER.jpg

IMG_2515KOKA.jpg

IMG_2555KASPER.jpg


Santiago – del 1   Recently updated !

Här kommer lite fler bilder på den vackra arabhästen Santiago som jag var och fotograferade den 20 mars. En väldigt stilig kille på 5 år. Fotovänlig utan dess like, poserade så fint med öronen framåt och allt! Toppen väder om jag får säga det själv, molnigt men inte för mörkt och inger regn! Perfekt!

Detta döper vi till del 1 då jag har några kvar och detta var de första då jag tog lite porträtt på bara Santiago.

IMG_2629SANTI.jpg

IMG_2711SANTI.jpg

IMG_2751SANTI.jpg

IMG_2773SANTIAGO.jpg

IMG_2791SANTI.jpg

IMG_2714SANTIAGO.jpg

IMG_2575SANTI.jpg

IMG_2579SANTI.jpg

IMG_2684SANTI.jpg


Tävling

Tänkte skriva lite kort om gårdagens tävling. Gandalf och jag var ju i Växjö, Bergunda och tävlade i T8 och V5. Gandalf är som vanligt väldigt smidig att ha med sig, han var lite nervös och spänd i början dock. På framridningen var han jätte taggad och spänd. Han till och med bockade! Det händer inte ofta. Så tölten var inte så bra som den varit det sista hemma, men han var duktig ändå.

Vi började med T8 som gick riktigt bra ändå. Han var som sagt spänd och lite stressad. Var högtalare med hög musik nära inpå inne på banan och fullsatt läktare men trotts det så höll han sig i skinnet. Det slutade med en delad 5:e plats av ca 20 tror jag. Så det kändes riktigt bra. Det var två domare och av ena fick vi 5,0 och den andra 5,5.

IMG_4646GANDALF.jpg

Sen var det en lång väntan tills V5 skulle börja. På framridningen kändes han betydligt mer avslappnad än inför T8an. Han kändes lite trött men han sprang på rätt fint ändå. Han höll inte formen så bra utan gick upp och ner med huvudet mycket. När vi kom in på banan i tölt var den inte riktigt lika fin som på förmiddagen men det kändes bra, likaså traven kändes mjuk och fin med bra kliv. Skritten var spänd och han tog korta steg. Sen kom galoppen som alltid brukar kännas bra, det är hans trumfkort liksom. Men tyvärr var de andra två på banan inte så schysta kände jag då ingen av dom till en början låg i galopp utan töltade jämsides så vi fick en dålig start som förstörde hela momentet då Gandalf hamnade i korsgalopp och jag fick aldrig ur honom den riktigt. Väldigt surt då det såklart drog ner poängen och vi fick sämsta poängen någonsin i V5.

Tråkigt avslut på dagen men jag är nöjd ändå med min fantastiska häst som kämpade tappert. Miljöträning fick vi och en ny erfarenhet. Nu laddar vi om till nästa tävling! Än ger vi oss inte.

IMG_4450BJARGT.jpg

Jag är med i Bjarg Islandshästförening och det var ett gäng därifrån, vilket var roligt. Vi samlades för att ta en gruppbild. Fattas dock Lina som också gjorde en fantastisk insats som YR.

Det kommer lite fler bilder och även film från dagen så fort jag får tid och ork.


Förberedelser

Idag hängde Kristoffer med mig till stallet och hjälpte till med att fixa med packning och putsning inför morgondagen. Det blev till att göra utrustningen fin och packa allt som kan tänkas behövas och lite till. Blev även lite mys med Kasper. Borstade och gjorde honom fin, tog några uppställningsbilder och sen lite tricks. Han är så fantastisk min lilla vän och det känns som att en ny värld har öppnat sig med honom. Så spännande med allt som väntar!

IMG_3516KASPER.jpg

Blev även att borsta och göra Gandalf fin sen när allt annat var rent och snyggt. Avslutade med en liten promenad för att röra på benen lite och så hoppas vi att allt ska gå bra imorgon. Jag förväntar mig som vanligt ingen placering i toppen utan vi ska ha roligt utan några större krav mer än att ta oss runt banan i varje gångart.

Detta inlägg är tidsinställt så jag hoppas nu att vi är på väg till Växjö för en rolig dag!


Sneakpeak

En liten sneakpeak från gårdagens fotografering av den vackra arabhästen Santiago som är en valack, 5 år.

IMG_2714SANTIAGO.jpg


Kärt återseende

Igår efter jobbet åkte jag direkt iväg för lite fotografering. Utan att veta det så kände jag hur hjärtat slog ett extra slag när vi körde intill stallet vi skulle till och Manne står där i en hage och kollar mot mig med sin fluffiga lugg, snälla ögon och den stora vita stjärnan i pannan :’) åh.. det har gått ca 2 år sen jag senast såg honom, jag saknar honom varje dag. Han var som min egen i ca 3 år och gav mig så mycket glädje. Fina Mannebus <3

IMG_3234MANNE.jpg

Jag kunde ju bara titta på håll och prata med honom.. men bara det var guld.


Bästa Nina! 1

Som ni kanske sett har det skett lite uppdateringar av hemsidan! Nytt och fräscht med små detaljer som att ni numera kan se inläggen direkt och annat typsnitt framförallt. Hoppas att ni gillar det :D

Vet inte om jag har nämnt det men Nina finns ju fortfarande kvar lite bakom kulisserna som min webbmaster! Finns ju ingen bättre såklart ;) Ni vet väll att ni kan följa Nina fortfarande fast på hennes egen hemsida och verksamhet som tränare av både häst och ryttare men framförallt avel som hon börjat komma igång med! Spännande!

http://ragnarokislandshastar.com/

nina-och-freyr-6

Nina och Freyr när jag för första gången träffade dom :D


Gårdagen 2

Igår blev det tömkörning för Gandalfs del. Jag gör det alldeles för sällan, verkligen. Men han kändes fin, får nog ta och köpa mig ett par längre tömmar kände jag dock. Har inte känt att det varit nödvändigt förut men för voltarbetet så behövs det nog. Däremot kände jag lite på tölten som i somras inte gick ALLS i tömkörning då han bara spände sig och sprang ifrån arbetet. Han var fortfarande väldigt passtaktig men han försökte verkligen och jag kunde gå lugnt bakom och inte ha alls mycket i handen. Klar förbättring även där!

Traven och galoppen kändes mjuka och fina, speciellt traven.

IMG_1887GANDALF

Hade fotograf med mig igen så ett par bilder blev det.

IMG_2486ALLA

Blev även ett gäng bilder på mig och mina tre musketörer i hagen! <3


Tisdagsträning 4

Det känns som man har så mycket tid men sen försvinner dagarna i ett nafs! Igår var jag ledig och hade en lång dag i stallet som började med att rida Gandalf. Blev lite träning i en hage och syrran var med och fotade lite. Han kändes riktigt häftig att rida idag. Stora kliv och kämpade verkligen med överlinjen riktigt bra. Vissa stunder så lossnade det riktigt fint för honom och jag kunde känna hur lätt allt blev. Detta året ser jag verkligen fram emot och jag tror vi kommer utvecklas mycket under året!

Ska bli riktigt roligt med tävling på söndag! En mjukstart för att se lite vart vi ligger.

Har inte hunnit fixa med bilderna ännu men smakprov kommer här ..

IMG_9996GANDALF

IMG_0423GANDALF


Svårfångad 6

Som många vet så köptes Gandalf när han var 3 år och hingst, han var inte från början ”rädd” för människor och vi vet inte riktigt varför han blev det heller. Han gick i en hage i ca 1 år, hagen var nära stallet och folk var inne hos honom och hans två hagkompisar kanske inte varje dag men ofta. Men den våren när han fyllde 4 så var han väldigt tillbakadragen och gick inte fånga i hagen.

Hon som ägde honom då som också hade fler hästar kände att hon varken hade tid eller ork för en svårfångad häst. Hon la ut honom på annons och kastrerade honom. Jag som då hjälpte henne med de andra hästarna och hade gått och väntat i ett år tills det skulle bli min drömhästs tur att börja hanteras och ridas blev lite förtvivlad och började därför jobba med honom.

img_8774

Gandalf och Funi på betessläpp 2011
(Funi var förövrigt inte så glad i Gandalf och är förmodligen den som delade Gandalfs läpp i två delar. Vid två tillfällen med 1 år i mellan gångerna så provade vi släppa Gandalf och Funi tillsammans med båda gångerna så attackerade Funi Gandalf tills vi tog bort Gandalf från hagen)

Det var efter det där betessläppet som jag började jobba Gandalf och jag har tyvärr inte så många tips att dela med mig av. Då jag gjorde det med tålamod och lång tid. I ca 1 månad så stod Gandalf i en lite mindre hage och jag satte mig varje dag i ca 1 timme i mitten av den hagen och bara var, tittade i mobilen eller bara satt och vilade lite. Brydde mig inte alls om honom. I början stod han mest på avstånd och tittade på mig men efter ett par gånger började han smyga sig närmare.

img_3822r

Här var första gången han vågade sig som närmast och jag hade såklart med mig godsaker i fall han skulle komma så pass nära. Just denna dagen som turligt nog min syster var med så kändes det som att vi kom över en stor tröskel som ni kan se på dessa bilder ..

img_4034r

Den där pannluggen får han ju gärna odla tillbaka förövrigt :P

img_4049r

Efter den härliga dagen så började jag även ta med mig borstar. Satte mig först som vanligt och när han kände sig säker så klappade jag honom över hela kroppen, stod han still och lugn som han nu gjorde så började jag försiktigt använda mina borstar. Efter ett par gånger och det var dags för honom att komma ut i större hage så blev det ju lite svårare men till min stora förtjusning så kom han i 9 av 10 fall galopperandes mig till mötes.

Det kunde ibland vara svårt att få på grimman men då började jag med att klappa honom försiktigt och sen lägga grimskaftet runt halsen och då blev det automatiskt en lugnade procedur.

Gandalf är ju idag, 4 år senare en helt annan häst men jag ser under ytan på honom också och den lilla osäkerheten kommer fram ibland. Aldrig med mig men med andra människor. Han visar det inte i första taget för han är en envis och tuff häst men osäkerheten finns där.


Bus och ombyggnad 2

Kasper har varit på rymmen en gång igår och ett par gånger idag tills han tillslut fick stå inne och vänta tills jag slutat jobbet. Började med Gandalf när jag fortfarande var på humör. På schemat idag stod det lite longering och bus och så blev det. Var ett tag sen och bortsett från buga så funkade allt som vanligt. Buga ville han inte riktigt idag, gjorde det en gång tillslut med lite hjälp på vägen. Han fick springa av sig i busgalopp men också lugnt och sansat i trav där vi fokuserar på att han ska vara lång och låg, vilket han numera vet att jag är ute efter och kämpar riktigt bra. Efteråt stretchade jag honom och masserade lite där jag vet att han är lite spänd. Det verkade uppskattas rätt bra av silverhästen som stod och rörde på läpparna. Sötnosen!

Efter det så blev det att sätta upp lite isolatorer samt ny tråd i förhoppningar om att han skulle hålla sig inne. Men Kasper hade hittat ännu en väg som han snabbt och med bestämda steg gick till och visade hur han hade gjort, det var ju bra i alla fall så att han inte väntade tills jag hade åkt. Fixade även den utvägen så när vi skulle åka stod han och tittade förtvivlat på sin utväg till friheten som var borta. Med en liten sur uppsyn traskade han tillbaka till höbalen. haha

 


En vecka kvar .. 4

Idag har jag jobbat men så fort jag slutat så for bilen ut till stallet för lite mys med hästarna. Gandalf och jag begav oss ut i skogen och klättrade vilket vi inte gjort på väldigt länge. Men äntligen börjar det torka upp och bli fint i skogen så man vågar sig ut på de små stigarna med backar. Superhärligt och även fast han flåsade rätt bra så orkade han lugnt och sansat ta sig upp för backarna i en stadig skritt så styrka har han, konditionen får vi fortsätta jobba på och såklart har han ett par kg mer än han behöver. Man tycker att han och även de andra hästarna har hållit sig riktigt fina med tanke på att de inte går alla dagar i veckan och har haft fri tillgång till hösilage sen i höstas. Underbart att aldrig behöva rida en hungrig häst dessutom! Alltid glad och nöjd att få lämna hagen och hitta på saker.

Klättring blev det alltså idag och avslutades med lite tölt träning, kändes att klättringen hade gjort sitt, han orkade inte riktigt hålla ihop sig och traven var nära till hands. Men ändå, stor skillnad från i höstas.

Nu peppar vi för tävling nästa söndag! Ska bli riktigt roligt att bara komma ut och förhoppningsvis få bekräftelse på hur det känns av domarna. Jag vet ju vad vi behöver träna och bli bättre på! Men det kommer :D

IMG_6119GANDALF

Gandalf och jag den 25 februari.


Min lilla stjärna 2

Här kommer ett gäng bilder på Kasper för exakt 1 vecka sedan. Alltså förra helgen!
Underbara lilla killen ♥

IMG_9833KASPER

IMG_9819KASPER

IMG_9741KASPER

IMG_9735KASPER

IMG_9685KASPER

IMG_9567KASPER

IMG_9504KASPER

IMG_9416KASPER

IMG_9344KASPER


Kongur i lördags 6

Ett gäng bilder på min fina Kongur blev det också. Han fick löpa amok inne på ridbanan en stund och sen tog Kristoffer lite bilder på mig och Kongur. Så bilderna min logga finns på har jag tagit och de utan är det Kristoffer som tar. Titta och njut!

IMG_8512KONGUR

IMG_8568KONGUR

IMG_8588KONGUR

IMG_8697KONGUR

IMG_8761KONGUR

IMG_8836KONGUR

IMG_8877KONGUR

IMG_8926KONGUR

IMG_8950KONGUR

IMG_8966KONGUR

IMG_9306KONGUR

IMG_9089KONGUR

IMG_9124KONGUR

IMG_9131KONGUR

IMG_9150KONGUR

IMG_9163KONGUR


Helt underbart

Idag var ännu en sån där helt underbar vårdag. Så jag skyndade mig ut till stallet på förmiddagen för att hinna få lite sol i ansiktet innan jobbet. Gandalf och jag begav oss ut på en liten tur. Vi värmde upp i en hage i skritt, trav och lite galopp innan vi vände ut på grusvägen en vända där vi började med lite övergångar till tölt. Han var lite spänd i början och även i slutet, men där i mellan kändes han riktigt flott. Kvicka fötter och en härlig takt och jag kunde se våran skugga dansa fram i solen. Helt underbart!

IMG_8005GANDALF

Gandalf och jag i lördags.


Underbara vår 4

Igår var en såndär helt fantastisk vårdag! Solen sken, inte ett moln i sikte och hästarna låg och solade när jag kom till stallet. Ni som hängt med ett tag vet att Gandalf till en början var lite skeptisk mot människor, svår att fånga i hagen, höll sig på avstånd överhuvudtaget. Men vi har jobbat på vår relation enda sen han var 4 år och idag 4 år senare låg han kvar när jag kom och satte mig (har han gjort förut också, men inte såhär) helt lugn med huvudet på marken, hälsade lugnt på mig och fortsatte sola. Jag ställde upp mobilen för att få det med på film hur långt han låg där. Hörde efter en stund hur mobilen pep till över att minnet var fullt. Men vi fortsatte ligga där och mysa när han helt plötsligt pustar till och lägger sig på sidan! Var så glad och lycklig så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Bara la mig på hans mage och njöt med min bästa vän.

Gandalf9mars

Kröp sen ifrån min vän och över till Kongur och satte mig på min vanliga ”position” inte långt därefter la han sitt huvud i min famn. Underbara killen! Han har gjort så ända sen han var 1 år. Varje vår blir det flertalet mysstunder i solen, kanske ännu en stor anledning till att jag tycker våren är den bästa årstiden.

Kongur9mars

I med att Gandalf tappat sko fick Kongur komma ut till skogen. Det gick över förväntan. Vilken vilja och lycklig och nyfiken häst! Han är ju för go. Det blev en kort tur i skogen som sagt i mestadels skritt men också en del trav och lite galopp. Han fick gå på små stigar, upp och ner för stock och sten. Mycket bra för de långa benen som han inte har den bästa kollen på. Gick strålande och även ett par töltsteg på vägen hem. Vilken fantastisk häst han är, på alla sätt och vis.

Kongur9marss

Kongur9mass

Min snygging innan avfärd! Ni vet väll att ni även kan följa oss på instagram?