Nu är vi peppade! 1

I lördags red jag en kort lektion för Ina Wenehult med Kongur. Red ett halv pass i med att han precis är igångsatt igen efter vilan. Plus att ridbana inte är hans grej riktigt. Vi har ju en hel del att jobba på i höger varv, han är lite mer stel där och skjuter ut bogen vilket leder till att han inte riktigt vill lyssna på skänklarna. Men jag jobbade lite mer på det när vi red ut idag, där han har mer framåtbjudning, vilket gick betydligt bättre. Men han är bra envis. Ska jobba med det lite mer från marken har jag tänkt, tömköra lite oftare också.

Jag hade även ut sadelprovare idag och är nu ägare till en Equitec E-feel. Alltså en bomlös som Gandalf visade tydligt att han var mycket nöjd med. Efter kiropraktorbehandlingen han fick och denna sadeln så har jag inte känt denna tölt på väldigt väldigt länge. När vi testade sadeln ut på vägen (lämnade ridbanan), så ruskade han på huvudet och busade. Han frustade väldigt nöjt också. Ja bara positivt. Provade även en Frami från tölthestar som var väldigt skön, men man såg väldigt stor skillnad när jag satt i denna bomlösa.

Så nu ska vi träna och så hoppas jag att vi redo för våren tävlingar! Än har jag inte vågat anmäla oss till någon men jag hoppas vi ska hinna komma i form.

Har ni anmält er till några tävlingar ännu? Vilka i så fall? :D

IMG_4646GANDALF.jpg

Gandalf och jag i Växjö – Mars 2015


Sadel djungel! 2   Recently updated !

Jag ska återigen in i sadeldjungeln hade jag tänkt! Har ju som sagt haft lite problem med min, ska inte gå in på det här och nu, det är en lång historia.

Men det finns ju så otroligt många olika sadlar där ute, sen har jag inte världens största plånbok. Men tänkte höra om ni har tips på någon sadel som kanske ni har eller vet med er är bra?

Jag har även lite planer på om jag skulle skaffa mig en bomlös som extra sadel att variera med och ganska snart lär jag väll ha två sadlar med tanke på att jag har två helt olika hästar. Som bomlös har jag siktat in mig på en taur. Har ni några åsikter om den? När man läser om just de bomlösa finns det ju väldigt olika åsikter om det. Vad tycker ni?

Min nuvarande Aquila vigoris som numera är Equitec.

IMG_0107


Vårkänslor   Recently updated !

Jag njuter av mina lediga dagar från jobbet! Och igår var en helt underbar dag, solen sken och jag fick umgås med mina hästar utan att stressa. Väldigt behövligt kände jag!

Började med att ta en tur med Kongur som också verkade njuta av vädret. Vi tränade kondition i form av en del galopp i skogen. Samt en del tölt där jag ställer lite mer krav numera att han ska kunna bibehålla stödet utan att falla in i trav, vilket funkar alldeles utmärkt. Han kändes riktigt riktigt fin! Men vi tog det ändå lugnt, många pauser så han får andas ut i mellan och inga långa sträckor. Vi har inte bråttom!

Efteråt blev det en skrittrunda med Gandalf efter behandlingen han fick igår. Han kändes sjuuuukt pigg och taggad. Han ville inte skritta heller! Full speed ska det vara enligt herr grå ;) Han fick tölta lite på hemvägen, det var svårt att hålla honom till det men det kändes bra. Hoppas att vi är på banan snart igen. Har tänkt att jag ska raka honom antingen idag eller till helgen. Förhoppningsvis! Kanske till och med ska testa på en helrakning för första gången..

Hur gör ni med era hästar? Är de rakade? 

IMG_8689GANDALF.jpg

Gandalf i slutet på maj 2015


Lättnad. 4   Recently updated !

Igår var ju som sagt kiropraktorn ute och hon är också veterinär vilket gör att jag litar på att hon skulle sagt om jag borde åka till klinik eller så. Jag hade ju målat upp en väldigt allvarlig bild så det var som en stor tung sten lyftes från mina axlar när vi inte ens behövde ett återbesök om det inte skulle bli värre. Men hon sa att jag förmodligen skulle märka skillnad ganska snart. Så imorgon idag tar vi det lugnt med en liten barbacka tur är tanken och imorgon ska vi börja köra igång igen.

Nu känns det inte lika hopplöst för min silverkille längre! Kanske blir det några tävlingar i år ändå. Men än så länge har vi mycket att jobba på. Tölten är fortfarande svår efter vad sadeln har påverkat. Men förhoppningsvis är vi på banan snart igen!

IMG_2276GANDALF.jpg

Ganalf och jag i oktober strax innan han ställdes på vila.


Kiropraktor 2

Dåligt med uppdatering från min vardag här numera. Men det är för allt stått väldigt stilla det sista. Gandalf är sne pga att jag har haft problem med min sadel, men imorgon kommer äntligen kiropraktor ut. Så vi får se hur vi ska gå vidare sen. De tävlingar som jag haft sikte på här till våren känns ju inte så aktuellt i alla fall. Jag har jobbat honom från marken nu de sista 2 veckorna. Känns väldigt skönt att han ska få hjälp imorgon i alla fall!

Kongur däremot har jag nu börjat sätta igång efter hans ca 1,5 månads vila blev det. Jag klarar inte längre av att se honom stå och sucka vid staketet. Han är SÅ uttråkad. Jag kör igång lite lugnt nu bara, vill inte trötta ut honom innan ens våren är här. Utan vi tickar igång med 2-3 pass i veckan. På lördag lite spontant anmälde jag oss till kurs som är i stallet för Ina Wenehult, Ett halvt pass bara så vi kan få lite inspiration. Han ska även få på sig skor igen snart är tanken. Han är lite fumlig nu när han är barfota.

Så ser det ut just nu hos oss! Hur går det för er? Har ni satt igång efter vila eller peppar ni för tävlingssäsongen nu?

img_8155

Bild på Gandalf i mars (tror jag) 2012. 5 åring var han där, lika gammal som Kongur är nu!


Black beauty – Cobra CS 1

Den 24 januari var jag och fotade vackra Cobra igen, det var längesen. Hon rids just nu av en tjej som heter Lisa, men ägaren Emma var också med på ett hörn ;)

IMG_3128COBRA.jpg

IMG_3731COBRA.jpg

IMG_3587COBRA.jpg

IMG_3573COBRA.jpg

IMG_3541COBRA.jpg

IMG_3445COBRA.jpg

IMG_3416COBRA.jpg

IMG_3413COBRA.jpg

IMG_3344COBRA.jpg

IMG_3297COBRA.jpg

IMG_3280COBRA.jpg

IMG_3247COBRA.jpg

IMG_3214COBRA.jpg

IMG_3207COBRA.jpg

IMG_3195COBRA.jpg

IMG_4144COBRA.jpg

IMG_4090COBRA.jpg

IMG_4074COBRA.jpg


Musse & Jerry

För någon vecka sen hade jag med mig kameran till stallet och Lotta var där med Musse och Jerry, så jag passade på att ta några bilder. Jag har inte fotograferat på väldigt länge vad det känns som. Inte många ggr under det senaste halvåret i alla fall.

Här är några bilder på vovvarna i alla fall!!

IMG_1514MUJE.jpg

IMG_1795JERRY.jpg

IMG_1783JERRY.jpg

IMG_1766JERRY.jpg

IMG_1710MUSSE.jpg

IMG_1693MUSSE.jpg

IMG_1659MUSSE.jpg

IMG_1654MUSSE.jpg

IMG_1588MUJE.jpg

IMG_1560JERRT.jpg

IMG_1547JERRY.jpg

IMG_1543JERRY.jpg

IMG_1526MUSSE.jpg

IMG_1933MUJE.jpg

IMG_1911JERRY.jpg

IMG_1833MUJE.jpg


Kongur & Kasper 2

Lite fler bilder från i söndags, här med Kongur och Kasper!

IMG_2480KONGUR.jpg

IMG_2505KONGUR.jpg

IMG_2668KONGUR.jpg

IMG_2654KONGUR.jpg

IMG_2612KONGUR.jpg

Ja Kongur står fortfarande på vila och har gjort nu i ca 1,5 månad. MYCKET uttråkad häst förövrigt. Just idag så bara ville jag ha ett par bilder uppsuttet och min fantastiska hingst sköter sig strålande. Har också bestämt mig för att börja sätta igång honom lite nu då han inte trivs något vidare med att vila, kommer dock rida max 2 ggr i veckan till en början. Tror det blir bra och ser SÅ fram emot detta året med Kongur!!

IMG_2581KONGUR.jpg

IMG_2891KASPER.jpg

IMG_2863KASPER.jpg

IMG_2795KASPER.jpg

IMG_2791KASPER.jpg

IMG_2756KASPER.jpg

IMG_2721KASPER.jpg

IMG_2909KASPER.jpg


Silverpärlan 2

Min kära sambo tog några bilder på mig och mina fina idag. Iskallt men fint väder med solen framme!

Här är några bilder på mig och min älskade Gandalf från Gäverstad.

IMG_2014GANDALF.jpg

IMG_2220GANDALF.jpg

IMG_2176GANDALF.jpg

IMG_2171GANDALF.jpg

IMG_2089GANDALF.jpg

IMG_2057GANDALF.jpg

IMG_2043GANDALF.jpg

IMG_2031GANDALF.jpg

IMG_2383GANDALF.jpg

IMG_2413GANDALF.jpg

IMG_2344GANDALF.jpg


Snöbus

Här kommer några bilder som jag tog den 28 december. Framförallt är det bilder från när vi släppte Kongur och Ónyx på ridbanan så de fick springa av sig lite. Båda två verkade ha väldigt roligt men mest Kongur som började med en fin bockserie :P

Det var också väldigt kul att verkligen få se vilka gångarter som Ónyx väljer och vad han är bäst på. Han visade precis som i hagen väldigt mycket tölt som han rullar på med lätthet i. Han har en stor och luftig galopp och visade även en hel del passläggningar. Fick tyvärr inga superbilder på det, men en hyfsat bra. Traven visar han inte jättemycket av, ett par steg här och där så finns gör den ju.

Kongur däremot som ju står på vila och har semester från skorna med sin lilla kalaskula han skaffat sig, var inte riktigt lika flashig som han brukar men som vanligt väldigt rund i galoppen och några steg i flott trav.

IMG_0746ONYX.jpg

IMG_0748ONYX.jpg

IMG_0756KONGUR.jpg

IMG_0811KONGUR.jpg

IMG_0816ONYX.jpg

IMG_0856KONGUR.jpg

IMG_0876KONGUR.jpg

IMG_0892ONYX.jpg

IMG_0908KONGUR.jpg

IMG_0948KONGUR.jpg

IMG_0678KONGUR.jpg

IMG_0618ONYX.jpg

IMG_0287ONYX.jpg

IMG_0378KONGUR.jpg

IMG_0412ONYX.jpg

IMG_0452ONYX.jpg

IMG_0462ONYX.jpg

IMG_0507ONYX.jpg

IMG_0527ONYX.jpg

IMG_0551KONGUR.jpg

IMG_0554KONGUR.jpg

IMG_0971KONGUR.jpg


Ónyx den lilla ädelstenen.

.. och så blev det tyst igen. Usch vad dålig jag är på det här med uppdatering.

Men men vad ska man göra! Lite ibland är väll bättre än inget. Till mitt försvar har det varit rätt lugnt nu de senaste dagarna. Men nu börjar helgerna bli fulla så snart finns det lite att uppdatera med!

Jag har ju såklart en del bilder på lager som väntar på att få dyka upp här. Den 28 tog jag lite bilder på Kongur och Ónyx när de sprang runt på banan i snön.

IMG_0548ONYX.jpg


Winter Wonderland

Kan ju i alla fall försöka ha som ”nyårslöfte” att kicka igång denna stackars blogg! Eller vad säger ni?

Här kommer ett gäng bilder från den yrande snön den 27 december på pållarna i hagen. Var inte lätt att hitta fokus och det var fel tidpunkt på dygnet att springa omkring tyckte hästarna men lite aktivitet bjöd de på i alla fall som tur var!

IMG_0008GANDALF.jpg

IMG_9886ONYX.jpg

IMG_9874KONGUR.jpg

IMG_0241GANDALF.jpg

IMG_0218KONGUR.jpg

IMG_0211KASPER.jpg

IMG_0199KONGUR.jpg

IMG_0141ONYX.jpg

IMG_0129GANDALF.jpg

IMG_0125ONYX.jpg

IMG_0105GANDALF.jpg

IMG_0089GANDALF.jpg

IMG_0045GANDALF.jpg

IMG_0018GANDALF.jpg

IMG_9954KONGUR.jpg


Ardenner Elmer

Lite bilder jag tog på Elmer en eftermiddag, var en väldigt mörk dag tyvärr så inga toppen bilder alls. Men matte Lotta vill ju se ändå såklart.

IMG_9435ELMER.jpg

IMG_9792ELMER.jpg

IMG_9766ELMER.jpg

IMG_9751ELMER.jpg

IMG_9714ELMER.jpg

IMG_9688ELMER.jpg

IMG_9636ELMER.jpg

IMG_9529ELMER.jpg

IMG_9501ELMER.jpg

IMG_9844ELMER.jpg


Gott Nytt År

Gott nytt år önskar jag er allihopa! Hoppas att 2016 blir ett oförglömligt år fyllt med framgångar och kärlek!

IMG_4816ALLA.jpg


Födelsedagsritt

Den 26e på min födelsedag busade jag runt lite på fältet med Gandalf och Kristoffer tog ett par bilder. Gandalf börjar bli mjukare och mjukare efter sin vila han hade. Jag försöker att komma ihåg och inte ha för bråttom, utan att vi ska ha roligt på vägen också. Jag hoppas att det nya året för med sig fler framgångar!

IMG_8470GANDALF.jpg

IMG_8910GANDALF.jpg

IMG_8779GANDALF.jpg

IMG_8738GANDALF.jpg

IMG_8706GANDALF.jpg

IMG_8660GANDALF.jpg

IMG_8654GANDALF.jpg

IMG_8602GANDALF.jpg

IMG_8572GANDALF.jpg

IMG_9151GANDALF.jpg


God jul och god fortsättning.

Hoppas ni alla haft en riktigt God Jul och god fortsättning! Jag, Kristoffer och hästarna har haft ett par riktigt fina dagar. Idag firade vi min födelsedag, vilket har varit en fantastisk dag som först spenderades i stallet ett par timmar med ridning och ett par bilder på mig och Gandalf. Senare på kvällen kom familjen hit och fikade och hade mysigt. Fina presenter fick jag också.

img_2548koga

Härlig julbild från 2013.


Lite vitt

I måndags, den 14 december, så red jag Gandalf också som fångades på bild. Så fint med snön. Detta var andra gången jag red honom sen han stod på vila i en månad. Fortfarande väldigt spänd, men det såg ju bättre ut än vad det kändes som tur var. Sakta men säkert börjar han komma tillbaka där vi avslutade.

Just denna dagen latjade vi runt lite på ridbanan bara. Lite mjukgörande övningar i skritt och sen mest raka spår i samtliga gångarter för att inte gå för snabbt fram.

IMG_7428GANDALF.jpg

IMG_7535GANDALF.jpg

Han börjar ju hitta bakbenen i alla fall, alltid något. Sen att han här på bilden inte fått med så mycket men än dom är ju en annan femma. Men nu är det full fokus på lilla herr silver!

IMG_7752GANDALF.jpg

IMG_7488GANDALF.jpg

IMG_8089GANDALF.jpg

IMG_8164GANDALF.jpg

IMG_8183GANDALF.jpg

IMG_8229GANDALF.jpg

IMG_8272GANDALF.jpg

IMG_8278GANDALF.jpg

IMG_8335GANDALF.jpg


14 december

I måndags tog jag lite bilder på Ónyx när vi kom, det var dag 3 för honom i sitt nya hem och när vi kom så fick vi se honom ligga ner. Var så fint att se att han känner sig trygg. Han har ju redan från dag ett varit väldigt cool. Han tar det mesta med ro! Skönt!

Sen tog jag några bilder på Elmer också innan vi hoppade in i bilen för att åka hem. Var ju vitt och fint ute. Inte mycket sånt man får nu. Så tråkigt!

Ónyx från Stenshult

IMG_7336ONYX.jpg

IMG_7349ONYX.jpg

IMG_7371ONYX.jpg

IMG_7372ONYX.jpg

IMG_7375ONYX.jpg

IMG_7394ONYX.jpg

.. och så några på ardennern Elmer ..

IMG_8342ELMER.jpg

IMG_8345ELMER.jpg

IMG_8371ELMER.jpg

IMG_8384ELMER.jpg


12 december – Ónyx flyttade hem!

Lite fler bilder från ihopsläppet när Ónyx flytta hem till mina pållar. Vilket gick väldigt bra, blev lite småtjaffs mellan Gandalf och Kongur men det la sig snabbt. Gandalf stod sen och tjurade hela eftermiddagen, men dag två var han okej med sin nya bebis. Kanske vill han inte ha en Kongur nr 2, är ju trotts allt han som fått uppfostra honom, vilket jag kan tänka mig inte ha varit det lättaste. Men vilket jobb han har gjort, jag är honom tacksam!

IMG_6966ONYX.jpg

IMG_6934KONGUR.jpg

IMG_6880ONYX.jpg

IMG_6858KONGUR.jpg

IMG_6811KONGUR.jpg

Alltså vilken häst JAG har då *gubbe-med-hjärtögon” WOW!

IMG_6775ONYX.jpg

IMG_6752ONYX.jpg

IMG_6739ONYX.jpg

IMG_6737ONYX.jpg

IMG_6940ONYX.jpg

IMG_6675ONYX.jpg

IMG_6603ONYX.jpg

IMG_6593ONYX.jpg

IMG_6969ONYX.jpg


13 december

Några fler bilder från den 13e dec. Kristoffer tog några på mig och Kasper bland annat, var längesen. Sen tog jag några få. Detta var ju då dag 2 för Ónyx och idag var det superlungt och han är redan en i gänget. Han är lugn och verkar trivas väldigt bra. Han verkar se upp till Kongur, smyger efter honom väldigt mycket och vill vara som han (ser det ut som).

IMG_7032SANDVIK.jpg

IMG_6998ONYX.jpg

IMG_6984ONYX.jpg

IMG_7042GANDALF.jpg

IMG_7205KASPER.jpg

IMG_7156KASPER.jpg

IMG_7147KASPER.jpg

IMG_7089KASPER.jpg

IMG_7242KASPER.jpg